Welke zorgverlener doet wat?

Een samenwerking van allerlei zorgverleners binnen de zaanstreek

De fysiotherapeut

De fysiotherapeut leert je om op een verantwoorde manier te bewegen. De fysiotherapeut kan u adviseren  hoe u met uw klachten kan omgaan zodat u zo prettig mogelijk uw dagelijkse bezigheden kan uitvoeren. Zo zal je je minder stijf voelen en een betere conditie krijgen. Met speciale oefentherapie worden de spieren versterkt en het uithoudingsvermogen verbeterd. Zo zal bewegen weer gemakkelijker gaan. Belangrijk is wel om na de therapie zelfstandig te blijven oefenen en bewegen.

De podotherapeut

Mensen kunnen ook reuma/artrose hebben in het onderlichaam, te denken aan de teengewrichten, enkels, knieën en in de heup. Er bestaat een relatie met de pijnklachten en de stands afwijkingen die men heeft in het onderlichaam. De podotherapeut kan middels een onderzoek u precies vertellen welke afwijkingen er aanwezig zijn en hoe die uw klachten beïnvloeden.Vanuit daar kan u middels educatie en advies u worden verteld wat voor type behandelplan eventueel toe te passen is. Daarnaast kan de podotherapeut met een op-maat-gemaakte correctie zool uw pijnklachten verminderen.

De ergotherapeut

Bewegen is belangrijk bij reumatische aandoeningen, maar hoe belast u de gewrichten op een verantwoorde manier? Ergotherapie helpt u uw dagelijkse bezigheden uit te voeren op een manier waarbij u uw gewrichten zo weinig mogelijk belast.

Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die ten gevolge van een reumatische aandoening zijn dagelijkse handelingen, zoals bijvoorbeeld eten, aankleden, stofzuigen, doekje uitwringen en tillen niet meer naar wens kan uitvoeren. Een ergotherapeut zoekt samen met u naar praktische oplossingen voor uw problemen en/of belemmeringen met als doel uw zelfstandigheid waar mogelijk behouden en/of bevorderen. De ergotherapeut kan u adviseren over handige hulpmiddelen en andere aanpassingen die het dagelijks leven makkelijker maken.

%d bloggers liken dit: